News

Românii nu se înghesuie la autorecenzare. Ce spun autorităţile despre informaţiile care circulă pe reţelele socialeAutorecenzarea decurge mai lent decât şi-ar dori autorităţile. Braşovul este al doilea judeţ din ţară în ce priveşte numărul de autorecenzări efectuate, după Botoşani, însă totalul gospodăriilor pentru care s-au făcut autorecenzări este mult sub aşteptări. 

 

„Braşovul este pe locul al doilea din ţară, după Botoşani, în ce priveşte procentul de autorecenzări şi înainte de Ilfov şi municipiul Bucureşti. Dacă Botoşaniul a depăşit 6%, Braşovul este la 5,9%. Nu este, totuşi, un motiv de laudă, deoarece foarte puţini români au ales să se autorecenzeze. Sperăm că a fost doar o primă săptămână în care oamenii au aşteptat să afle cum este procesul şi se vor autorecenza mai mulţi de acum”, a declarat Ion Popescu, director Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

 

Unii dintre braşoveni au apelat şi la autorecenzarea asistată, chiar la sediul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov. 

 

„Cele mai multe probleme sunt semnalate pe reţelele sociale. Se vehiculează diverse idei false cum că datele ar fi utilizate în anumite scopuri. Nu este nimic adevărat, deoarece autorităţile nu au nevoie, de exemplu, să cunoască CNP-ul cuiva, din moment ce acesta a fost generat de autorităţi! Au fost şi câteva persoane care au început să se autorecenzeze şi nu au reuşit să încheie singure procesul. Chiar la sediul instituţiei noastre au venit mai mulţi braşoveni care au dorit să se autorecenzeze”, a adăugat Ion Popescu.

 

Autorecenzarea se desfăşoară timp de două luni, până la jumătatea lui mai. Cei care nu se autorecenzează în acest interval de timp vor fi vizitaţi acasă de un recenzor în ultima etapă a recensământului, care va dura tot două luni. Cei care se autorecenzează  – în intervalul 14 martie – 15 mai 2022 – vor primi o zi liberă.

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.