Politics

Rusia avertizează NATO: Dotarea Ucrainei cu sisteme de apărare antiaeriană nu va aduce PACEA


Întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin: Când este posibil un summit al președinților din Ucraina și Rusia

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a afirmat, joi după-amiază, că ar fi posibil un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dacă delegaţiile celor două ţări ajung la un acord în cursul negocierilor pentru încetarea conflictului militar, anunță Mediafax.

„Dacă se ajunge la un acord asupra problemelor în care observăm o apropiere de poziţii, există o posibilitate pentru o întâlnire a celor doi lideri”, a declarat Mevlut Cavusoglu, referindu-se la Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Electrica Furnizare Discount

Ministrul de Externe de la Ankara este optimist asupra şanselor unui acord de încetare a confruntărilor militare în Ucraina, deşi admite să este „dificil să existe anticipări într-un război”.

Ucraina a sugerat, în negocieri, ca Turcia şi Germania să fie garanţi ai securităţii în cadrul unui „plan de securitate colectivă”. „În discuţiile pe care le-am avut ieri la Moscova, am observat că Federaţia Rusă nu ar avea nicio obiecţie faţă de această propunere şi ar accepta-o”, a subliniat Mevlut Çavusoglu.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit joi, prin telefon, cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul eforturilor diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.