Politics

Rusia expulează choose diplomaţi japonezi și acuză țara de incitare la o „isterie antirusă”Rusia a anunțat, miercuri, că expulzează choose diplomați japonezi, ca răspuns la acțiunea Japoniei de a expulza diplomați ruși, pe fondul războiului din Ucraina.

Într-un comunicat Ministerul rus de Externe, se arată că „la începutul acestei operaţiuni militare speciale, Tokyo a luat o direcţie antirusă în mod deschis ostilă”, potrivit adevărul.ro.

Japonia, acuzată de incitare la o „isterie antirusă”

Rusia a acuzat Japonia de incitare la o „isterie antirusă”, a cărei „apoteoză a fost expulzarea a choose diplomaţi ruşi”, la începutul lui aprilie.

„Având în vedere principiul reciprocităţii, partea rusă a cerut ca choose colaboratori diplomatici japonezi să părăsească ţara până la 10 martie”, precizează ministerul.

Japonia a expulzat choose diplomați ruși

Japonia a expulzat choose diplomaţi ruşi din cauza războiului din Ucraina, a anunțat Ministerul de Externe din ţara asiatică.

Premierul Kishida Fumio a declarat că Japonia va interzice și importurile de cherestea, vodcă și alte bunuri rusești și va interzice noi investiții japoneze în Rusia.

De asemenea, va intensifica sancțiunile financiare împotriva băncilor ruse și va îngheța activele a aproximativ 400 de persoane și grupuri, inclusiv organizații legate de armată, a declarat Kishida într-o conferință de presă.

El a spus că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru „crimele de război” din Ucraina, inclusiv atrocitățile împotriva civililor și atacurile asupra instalațiilor nucleare, care sunt „încălcări grave ale dreptului internațional și sunt absolut inadmisibile”.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.