Business

schimbari de ultim second, de care bancherii sunt foarte mandri


Anuntul zilei, pentru toti clientii CEC Bank: schimbari de ultim second, de care bancherii sunt foarte mandri

cec financial institutionbanci

CEC Bank tocmai a anuntat ca va implementa un sistem informatic trendy pentru activitatile de Trezorerie si administration de bilant, bazat pe solutia oferita de grupul american FIS Global – unul dintre cei mai mari furnizori la nivel world de solutii si tehnologii pentru sistemele bancare si de plati. 


Noul sistem de core treasury va fi utilizat pentru activitatile specifice de Trezorerie din banca, cum ar fi tranzactiile pe piata interbancara – monetara si valutara – si operatiunile cu titluri de stat, inclusiv generarea mesajelor SWIFT aferente. 

 


Totodata, sistemul va oferi in timp actual situatii agregate despre pozitiile bilantiere ale bancii, fiind un instrument util in gestionarea unor indicatori bancari esentiali, precum lichiditatea, expunerea la riscul de dobanda sau profitabilitatea. 


 


”Sunt mandru de interesul pe care principalii provideri de solutii de trezorerie pentru sistemul financiar l-au aratat proiectului nostru, participand la procesul worldwide de selectie. Cu solutia FIS, CEC Bank va beneficia de una dintre cele mai moderne platforme de trezorerie pentru banci disponibile la nivel world”, a declarat Ionut Lianu, Ofiter Sef Management Active si Pasive in cadrul CEC Bank.


 


Implementarea solutiei digitale pentru activitatile de trezorerie face parte din programul de modernizare si transformare a bancii, prin care CEC Bank isi propune sa urce in high 5 cele mai mari banci din Romania, din punct de vedere al activelor. 

 


FIS Global este o companie multinationala globala, din topul Fortune 500, specializata in oferirea de servicii si produse destinate sectorului financiar si cunoscuta in particular datorita dezvoltarilor de tip Fintech care adreseaza segmentele de procesare a platilor, bancar si piete de capital. 


 


Anual, prin tehnologiile FIS se realizeaza peste 75 de miliarde de tranzactii in valoare de peste 9 000 de miliarde de dolari. 


 


 
 Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.