Politics

Şefii CJ Iaşi şi de la Aeroport oferă noi detalii în privinţa proiectului de dezvoltare a Aeroportului


Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Marius Dangă, vicepreşedintele CJ şi Romeo Vatra, director general provizoriu al Aeroportului Iasi susţin astăzi o conferinţă de presă cu tema proiectului de dezvoltare a Aeroportului International Iasi. 

Conferinţa a început de la ora 10,00 şi are loc în Sala Verde a CJ Iaşi. “Ziarul de Iaşi” a detaliat astăzi într-un articol detaliat stadiul în care se află proiectul de dezvoltare al Aeroportului. Vezi mai multe detalii aici: Cum va arăta noul terminal de trei hectare de la Aeroportul Iaşi.

Preşedintele CJ a anunţat că a fost aprobată cererea de finanţare din fonduri europene (POIM) a extinderii infrastructurii aeroportuare. Este vorba de 85 la sută din întreaga sumă estimată pentru acest proiect, 450 de milioane de lei (inclusiv TVA), a precizat Costel Alexe. Încă 13 la sută vor veni de la bugetul de stat, urmând ca aerogara să contribuie cu 80 de milioane de lei. Directorul general provizoriu al aerogării, Romeo Vatră, a adăugat că regia va încheia în zilele următoare un contract de creditare pentru partea sa de cofinanţare.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.