Sports

Sondaj GSP, înaintea alegerilor FRH » Care e intenția de vot a cluburilor din prima ligă

Articol de Costi Prună – Publicat miercuri, 27 aprilie 2022, 21:58 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 22:08

ALEGERI FRH. Intenția de vot a cluburilor din primele ligi naționale, exprimată pentru Gazeta Sporturilor, arată că la scrutinul de azi va fi o luptă strânsă între Alexandru Dedu și Constantin Din. 

Ziua cea mai lungă a handbalului românesc a sosit. Cele 225 de cluburi cu drept de vot își vor alege joi președintele pentru un mandat de patru ani.

Cei patru candidați: Alexandru Dedu, Constantin Din, Bogdan Voina și Maximilian Gavrilă, au încercat în ultima perioadă să-i convingă pe șefii celor 225 de cluburi că merită votul lor. 

După o campanie electorală încheiată în această seară la hotelul Marriott cu dineul oferit de FRH pentru membrii afiliați cu drept de vot, astăzi de la ora 11:00 va începe bătălia finală, votarea, care va avea loc la hotelul JW Marriott din București.

Conform Statutului FRH , articolul 34, președintele va fi ales cu o majoritate simplă.

Handbalul românesc în fața unui moment decisiv! Ce alege: schimbarea sau continuitatea?

Alegeri FRH

Handbalul românesc în fața unui second decisiv! Ce alege: schimbarea sau continuitatea?

Craiova e împotriva lui Alexandru Dedu

Gazeta Sporturilor a făcut un sondaj și vă prezintă intenția la vot a cluburior din Liga Națională. Unul dintre puținii oameni din handbalul feminin care au avut curajul să-și expună oficial opinia este antrenorul Craiovei, fostul selecționer Bogdan Burcea. 

Craiova votează anti-Dedu. Două mandate, județul Dolj a votat cu Dedu. Se simte nevoia acută de schimbare. Handbalul este un fenomen bolnav, fără productivitate și fără moralitate. Îmi doresc ca acest fenomen să fie condus de oameni care au performat, valoroși”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Bogdan Burcea.

Steaua vrea „alegeri corecte”

Șeful secției de handbal de la Steaua, fostul jucător Andrei Cian, îsi dorește alegeri corecte și un program viabil pentru revigorarea handbalului

„Îmi doresc să fie alegeri corecte pentru a se evita discuțiile ulterioare și cine va câștiga să-și pună in practică programul, iar cluburile să urmeze strategia președintelui”, a declarat Andrei Cian.

Din totalul celor 28 de echipe ale ligilor naționale, CSM București și Minaur Baia Mare au echipe în ambele competiții, deci în complete sunt 26 de voturi.

Chiar dacă sunt doar 26 de voturi din totalul celor 225, prin extrapolare, calculele arată o luptă foarte strânsă între Din și Dedu, cu o eventuală finală între cei doi. La fel sunt și cotele de la unele case de pariuri, care se așteaptă la o finală între Constantin Din și Alexandru Dedu.

Intenția de vot a cluburilor din Liga Națională

Feminin:

  • CS Rapid, CSM București, SCM Râmnicu Vâlcea, Măgura Cisnădie, Dunărea Brăila, HC Zalău, SCM Craiova, Știința București – Constantin Din
  • Gloria Buzău, CS Minaur Baia Mare, Gloria Bistrița, CSM Slatina, Dacia Mioveni – Alexandru Dedu
  • CSM Deva – Bogdan Voina

Masculin:

  • Dobrogea Sud Constanța, Potaissa Turda, CS Minaur Baia Mare, CSM Focșani, CSM Vaslui, CSU Suceava, Poli Timișoara – Alexandru Dedu
  • Dinamo, CSM București, CSM Bacău, HC Buzău, CSM Alexandria – Constantin Din
  • Steaua, U Cluj-Napoca – Bogdan Voina
Sondaj GSP, înaintea alegerilor FRH » Care e intenția de vot a cluburilor din prima ligă, cine e anti-Dedu + cum arată calculele la zi

Alegerile de la FRH au și alte mize

Tot astăzi va fi ales și vicepreședintele FRH. Sunt doar 2 candidați pe un singur loc, Steluța Luca și Sorin Dinu.

Bătălie mare este și pentru cele 15 locuri din Consiliul de Administrație, unde și-au depus candidatura 38 de persoane. 

Printre candidați: Gheorghe Tadici, Flaviu Sâsâeac, Viorel Mazilu, Vasile Viman, Silviu Băiceanu, Alin Cârligeanu, Rudi Stănescu, Alex Weber, Daniel Kotecz, Daniel Georgescu sau Remus Drăgănescu.

VIDEO Bogdan Voina candidează la președinția FRH: „Paradoxul e că în România se investește foarte mult. Problema e la juniori”

Citește și alte știri despre alegerile FRH:

Handbalul românesc în fața unui second decisiv! Ce alege: schimbarea sau continuitatea?

„500€ sub pernă, în 2018! Votul va costa mai mult acum” » Un contracandidat al lui Dedu la șefia FRH face acuzații grave

Banii FRH la vedere » Raport financiar: ce cheltuieli a făcut federația în 2021 + La ce sumă se ridică datoriile

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.