News

Supravieţuitorii ucraineni ai Holocaustului au găsit refugiu în Germania. Războiul declanşat de Rusia trezeşte amintiri neplăcute în rândul bătrânilor


La aproape decide decenii după ce au a fugit din Ucraina pentru a scăpa de invazia Germaniei naziste, supravieţuitorii Holocaustului s-au găsit în situaţia de a-şi părăsi din nou casele din cauza războiului. Dar de această dată, puterea invadatoare este Rusia, a cărei obuze fac măcel printre civili.

Aproximativ 50 de supravieţuitori ai Holocaustului au fost ajutaţi de organizaţii evreieşti să-şi găsească refugiu în Frankfurt, Germania.

O profesoara pensionară a declarat că se simte ciudat că a găsit alinare în ţara foştilor ei torţionari, dar în acelaşi timp acceptă că vremurile s-au schimbat şi este în siguranţă acolo acum.

„Am găsit o a doua patrie aici şi mă simt bine” a declarat supravieţuitoarea în vârstă de 98 de ani, Raisa Valiushkevych.

Germania are în prezent una dintre cele mai mari populaţii evreieşti din Europa şi o politică de azil deosebit de primitoare faţă de evrei, ca parte a unei politici oficiale de ispăşire a trecutului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp actual şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră private. Este interzisă republicarea conținutului acestui website în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.