Business

Surpriză colosală de la eMAG în România. Anunţul a lăsat în urma cea mai valoroasă multinaţionalăTopul celor mai valoroase branduri româneşti este condus în acest an de eMag, evaluat la 1,02 miliarde euro, în creştere cu 29%, care a depăşit Dacia, în scădere cu 28%, la 815 milioane euro, conform ultimului raport al Brand Finance, firmă globală independentă de evaluare şi strategie de model.

„Consumatorii devin tot mai familiarizaţi cu comerţul on-line în pieţele cheie (România, Ungaria şi Bulgaria), iar potenţialul de creştere al brandului rămâne ridicat, chiar dacă sectorul on-line este foarte competitiv şi în continuă schimbare. Această recunoaştere reprezintă o confirmare a rolului transformator pe care comerţul on-line îl are în vieţile oamenilor şi ne motivează să ne continuăm investiţiile speed up în infrastructură şi tehnologie pentru a susţine evoluţia stilului de viaţă al românilor şi a transformării eMAG în ecosistem regional de ecommerce”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

 

Aceasta schimbare de la vârful clasamentului a rezultat din creşterea brandului de e-commerce, favorizată de orientarea mai accentuată a consumatorilor către on-line în timpul pandemiei, combinată cu scăderea veniturilor Dacia.

“Până foarte recent, brandul Dacia părea abonat la primul loc în clasament. Ascensiunea fermă a brandului eMAG marchează şi un simbolic schimb de ştafetă, de la un brand cu vechime către un brand inventat cu mai puţin de 30 de ani în urmă. Pe această notă, ar fi un semn pozitiv pentru România dacă tot mai multe branduri din “noua economie” ar urca in prime 50.”, a declarat Mihai Bogdan, Managing Director, Brand Finance Romania.

În fiecare an, compania de consultanţă şi evaluare de model Brand Finance evaluează cele mai valoroase branduri globale, naţionale şi sectoriale. Cele mai valoroase 50 de branduri româneşti sunt incluse în raportul anual Brand Finance România 50.

Dedeman (a cărui valoare de model a crescut cu 24% până la 504 milioane euro) si Altex (in creştere cu 31% până la 123 milioane euro) evidenţiază creşterea brandurilor din retail, împreună cu eMAG. Potrivit Brand Finance, în pofida faptului că operează în principal prin journal fizice, într-un mediu puternic afectat de restricţiile din timpul pandemiei, brandul Dedeman a crescut şi rămâne cel mai valoros model deţinut integral de acţionari români, protejându-şi poziţia a treia în clasament.

În acelaşi timp, Banca Transilvania (poziţia 5 în clasamentul valoric) a fost desemnat ca cel mai puternic model românesc, cu un score AAA+, şi o valoare de 397 milioane euro, în creştere cu 6%. BT are un index de forţă a brandului de 90/100, ceea ce o plasează pe plan international între primele zece cele mai puternice bănci.

Clasamentul brandurilor în funcţie de forţa lor este completat de Dedeman, OMV Petrom, Ursus şi Digi.

 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.