Politics

Trei zile de sărbătoare la una dintre cele mai vechi reviste ieşeneCea de-a XXVI-a editie a Zilelor Revistei „Convorbiri Literare” va avea loc în perioada 12-14 mai si propune publicului iubitor de literatura o serie de manifestari culturale, lansari de carte, simpozioane si momente muzicale. De asemenea, vor fi acordate premiile anuale ale revistei, precum si Premiul National „Iacob Negruzzi” pentru cea mai buna revista literara si Premiul National pentru Critica „Titu Maiorescu”.
Manifestarile vor debuta joi la ora 17, la sediul Uniunii Scriitorilor (Casa cu Absida) cu simpozionul Alexandru Tzigara-Samurcas (1872-1952), director al revistei Convorbiri Literare (ianuarie 1924- februarie1939). Simpozionul va fi urmat de lansarea Antologiei Biblioteca Revistei Convorbiri Literare 2021.

În urmatoare zi va avea loc, începând cu ora 9.30, la Casa cu Absida, simpozionul: Diplomatie Culturala la Convorbiri Literare. De la ora 18 va avea loc festivitatea de acordare a premiilor anuale ale revistei, precum si a Premiului National „Iacob Negruzzi” pentru cea mai buna revista literara si a Premiului National pentru Critica „Titu Maiorescu”.

Manifestarile sunt organizate în acest an de Asociatia Revista Convorbiri Literare, în parteneria cu Primaria Municiupiului Iasi si Uniunea Scriitorilor din România-filiala Iasi. La editia de anul trecut, au fost înmânate sase de titluri de Cetatean de Onoare al Municipiului Iasi scriitorilor Ioana Diaconescu, Stefan Afloroaei, Ioan Holban, Eugen Munteanu, Elvira Sorohan si Mircea Radu Iacoban.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.