Business

un grup de lucru international ii va urmari pe magnatii rusi si averile lor


SUA lanseaza vanatoarea de oligarhi: un grup de lucru international ii va urmari pe magnatii rusi si averile lor

ologarhi rusiaveri oligarhimiliardari rusi


Statele Unite ale Americii (SUA), impreuna cu altiatii, au decis sa lanseze o adevarata “vanatoare” de oligarhi rusi. Miercuri a fost anuntata infiintarea  grup de lucru international al carui scop va fi urmarirea magnatilor rusi, a averilor lor si urmarirea oricarei persoane care incalca sanctiunile impuse de comunitatea internationala Rusiei, ca raspuns la agresiunile pe care le exercita de trei saptamani in Ucraina.


 


 


“Sanctiunile noastre, restrictiile noastre comerciale si alte masuri au avut deja un cost semnificativ pentru Rusia (…) Acest grup de lucru multilateral il va creste si mai mult”, a comentat secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, citata intr-un comunicat de presa.


 


“Statele Unite lucreaza deja cu partenerii internationali pentru a ingheta si confisca bunurile din intreaga lume apartinand oligarhilor rusi vizati de sanctiuni”, a adaugat ministrul justitiei, Merrick Garland.


 


Rusia reactioneaza impotriva sanctiunilor impuse oligarhilor sai


 

Rusia denunta sanctiunile impuse impotriva oligarhilor rusi dupa invadarea Ucrainei drept “banditism de stat”.


 


De asemenea, conform agentiei de presa ruse TASS, Rusia acuza Occidentul ca nu mai respecta principiul inviolabilitatii proprietatii private.


 


Aceste declaratii au fost lansate miercuri de catre Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului:


 


“Prin urmare, ceea ce face Occidentul colectiv impotriva lor nu poate fi numit decat banditism la nivel de stat”, a spus Peskov, amintind de confiscarile bunurilor magnatilor rusi.


 


“Acest lucru demonstreaza clar prabusirea caracterului sanctitatii proprietatii private si al afacerilor private si, probabil, demonstreaza pericolul de a face afaceri” in Occident, a mai spus oficialul rus.


 


 


 

Senior Editor Manager.roSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.