News

Un șofer de profesie, condamnat și lăsat fără permis de judecători! Polițiștii l-au prins cu un carnet de conducere fals!


Eusebiu Gheorghiță Epure a fost judecat la Pașcani după ce agenții de la Rutieră au descoperit că le-a arătat un permis de conducere fals. Bărbatul a primit o pedeapsă cu închisoare, cu suspendare, și nu mai are voie să circule cu mașina, în ciuda faptului că este proaspăt șofer de profesie. Ieșeanul a contestat soluția, însă, latest, Curtea de Apel Iași i-a respins argumentele.
Un ieșean, proaspăt șofer de profesie, a fost condamnat definitiv latest la Curtea de Apel Iași, la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și uz de fals.

În momentul comiterii faptelor, Eusebiu Gheorghiță Epure nu își câștigase dreptul de a circula cu mașina, așa că s-a folosit de un carnet de conducere fals, side sesizat de oamenii legii. Mai târziu, el a susținut examenul și s-a angajat ca șofer, însă judecătorii i-au interzis să mai urce la volan pentru o perioadă de 3 ani.

 un politist cu un dosar in mana
În urma unui management, polițiștii l-au suspectat pe ieșean că avea, de fapt, un permis de conducere contrafăcut

Eusebiu Gheorghiță Epure a încercat să îi păcălească pe polițiști

o persoana cu un permis de conducere in mana si masini folosite pentru scoala de soferi pe fundal
În momentul comiterii faptei, s-a constatat că bărbatul nu avea carnet de conducere pentru niciun tip de autoturism

Pe information de 20 martie 2017, pe ruta Heci-Conțești-Valea Seacă, polițiștii l-au oprit pentru un management de rutină pe Eusebiu Gheorghiță Epure, un ieșean la volanul unei mașini în care mai erau 4 persoane. Aceștia i-au cerut actele, iar bărbatul le-a prezentat un carnet de conducere eliberat aparent de autoritățile italiene. În urma mai multor verificări, oamenii legii au constatat că permisul de conducere este contrafăcut. Ieşeanul nu avea dreptul de a conduce niciun autovehicul și nu susținuse examenele specifice pentru a-l obține.

La câteva luni de la acest incident, el a obținut, însă, permisul de conducere, dar a încălcat unele reguli de circulație. În timpul procesului, individul și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, și i s-a interzis să conducă autoturisme pe o perioadă de 3 ani. Judecătorii ieșeni au argumentat că faptele lui au fost în măsură să îi pună în pericol grav pe cei din jurul său.

„Deși cunoștea că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, totuși, cu most de lejeritate, a condus autoturismul pe drumurile publice, iar, la verificarea de către Poliția Rutieră, a prezentat un permis de conducere fals pentru a-și dovedi calitatea de şofer. Ușurința cu care acesta s-a dedat unui comportament care intră în sfera ilicitului penal, comportament ce a creat o stare de pericol atât pentru cele 4 persoane care au călătorit în autoturismul respectiv, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, cu care inculpatul s-a intersectat în tot acest perimetru”, au arătat magistrații ieşeni.

 un politist de la rutiera
Ulterior comiterii faptei pentru care a fost condamnat, ieșeanul a obținut authorized permisul, însă a încălcat în mod repetat regulile de circulație

Ieșeanul, un proaspăt șofer de profesie, a rămas fără permis și loc de muncă

Judecatoria Pascani
Judecătoria Pașcani l-a condamnat în primă instanță pe Eusebiu Gheorghiță Epure la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare

Eusebiu Gheorghiță Epure a făcut apel împotriva sentinței Judecătoriei Pașcani din information de 24 noiembrie 2021 prin care a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru uz de fals și conducere fără permis. Bărbatul a argumentat că pedeapsa este prea aspră și că nu va reuși să își întrețină familia dacă nu va mai avea dreptul să conducă.

„Nu pot fi reţinute în sens favorabil inculpatului argumentele prezentate de apărare referitoare la situaţia personală şi familială a acestuia deoarece aceste aspecte, pozitive de altfel, sunt complete exterioare elementelor care allow analiza periculozității inculpatului din perspectiva calității sale de conducător auto. Inculpatul este o persoană aptă de muncă astfel că își poate întreține familia și prin desfășurarea altor activități profitable decât cea de șofer”, au argumentat magistrații Curții de Apel Iași.

Un caz comparable a fost prezentat latest de cotidianul BZI. Astfel, Mihai Buzilă, un bărbat din Iași, a fost condamnat latest la 2 ani de închisoare, cu suspendare, după ce a folosit un permis de conducere contrafăcut, pentru care a plătit suma de 1.500 de euro în Italia. Acum, un proaspăt șofer de profesie este condamnat definitiv și a rămas fără permis de conducere.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.