Sports

„Vor juca în echipă cu monstrul”

Articol de GSP – Publicat joi, 28 aprilie 2022, 10:38 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 11:05

Decizia a fost contestată de nume importante din tenis, precum Novak Djokovic sau Martina Navratilova. Ucrainenii, prin vocea vice-președintelui Federației de Tenis, Evgeniy Zukin, consideră că actul celor de la Wimbledon este unul simply și îi condamnă pe cei de la ATP și WTA că nu se dezic de sportivii ruși.

Conducerea ATP atacă interdicția pusă rușilor la Wimbledon 2022: „Discriminare! Decizie nedreaptă”

WIMBLEDON

Conducerea ATP atacă interdicția pusă rușilor la Wimbledon 2022: „Discriminare! Decizie nedreaptă”

Evgeniy Zukin: „ATP și WTA trebuie să facă ceva so oprească monstrul”

„Sigur că oficialii Wimbledon au luat decizia corectă și sunt cu adevărat surprins că ATP, WTA și mulți din comunitatea de tenis nu înțeleg asta. Sancțiunile financiare au fost acceptate, în urma unui război neprovocat care a adus sute de crime, iar sportul nu poate continua la fel ca înainte. 

Dacă ATP și WTA împărtășesc valorile unei lumi libere, a independenței și a suveranității, trebuie să facă ceva pentru a opri monstrul. Altfel, vor juca în echipă cu monstrul. Se spune mereu că tenisul nu este responsabil. Dar atâta timp cât le permite rușilor să joace, chiar și fără steag, ei promovează țara. 

Și dacă un rus ar câștiga Wimbledon sau orice alt turneu, ar fi prezentat de guvernul rus ca o altă demonstrație de dominație? Nu am nicio îndoială în legătură cu asta. Pentru că politica și sportul în Rusia sunt absolut amestecate. 

Când Putin s-a întâlnit marți cu vedetele sportive ale Rusiei la Kremlin, le-a spus: «Sunteți în prima linie a luptei noastre pentru valorile noastre». Așa că nu putem închide ochii.”, a declarat Evgeniy Zukin potrivit The Guardian.

Îmi place să văd cum se joacă Daniil Medvedev și Andrey Rublev. Dar când te gândești la femeile și copiii care suferă și se confruntă cu lucruri pe care le-ai putea imagina în cele mai grave coșmaruri, este greșit să le lași rușilor să joace în turneul profesional și să-și promoveze sistemul. Nu este momentul acum.
-Evgeniy Zukin, vice-președinte Federația Ucraineană de Tenis

Citește alte știri din tenis:

Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon » Anunțul organizatorilor

WIMBLEDON

Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon » Anunțul organizatorilor


Tenismanul ucrainean de pe front pune presiune pe ruși » Ce vrea de la Medvedev sau Rublev și ce jucător de top l-a blocat pe Instagram

Război în Ucraina

Tenismanul ucrainean de pe entrance pune presiune pe ruși » Ce vrea de la Medvedev sau Rublev și ce jucător de prime l-a blocat pe Instagram

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.