Politics

Zelenski, despre eliberarea apărătorilor ucraineni de la Azovstal: „Rusia nu a fost încă de acord cu niciuna dintre numeroasele opțiuni oferite”Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în discursul său ținut în fața Parlamentului din Malta, că Rusia nu a fost de acord să elibereze apărătorii ucraineni de la Azovstal.

Acesta a precizat că partea rusă a refuzat mai multe opțiuni pentru o eventuală evacuare a acestor apărători, potrivit The Kyiv Independent.

Zelenski: „Rusia nu a fost încă de acord cu niciuna dintre numeroasele opțiuni oferite”

„De la începutul invaziei, armata rusă a încercat să ne blocheze orașele. Ocupanții au organizat un adevărat iad în orașul Mariupol. L-au blocat atât de pe uscat, cât și de pe mare. Bombardate constant. Peste 90 la sută din toate clădirile au fost distruse acolo. Înainte de război, era un oraș populat de jumătate de milion de oameni. Armata rusă a blocat livrarea oricăror alimente, apă potabilă sau medicamente.

Știa Rusia ce se întâmplă la Mariupol? Da, știa. Dar armata rusă a primit ordin să distrugă acest oraș. Și să ucidă cât mai mulți dintre oamenii noștri. Apărătorii ucraineni rămân încă la Mariupol. Ei își continuă rezistența pe teritoriul uzinei Azovstal. Folosim toate instrumentele diplomatice posibile pentru a organiza salvarea lor.

Dar Rusia nu a fost încă de acord cu niciuna dintre numeroasele opțiuni oferite”, a declarat Zelenski.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.